BOKEN STRESS MINDRE – LEV MER av Aseema G. Uglefot

//BOKEN STRESS MINDRE – LEV MER av Aseema G. Uglefot

BOKEN STRESS MINDRE – LEV MER av Aseema G. Uglefot

stress-mindre-lev-mer

Her kan du laste ned boken å Bookboon.com.Last ned boken nå

Du får bok i PDF eller Kindle format og lærer deg:

Dott foran bullet pointsmindfulness teknikkerstress mindre – lev mer

Dott foran bullet pointsenkel øvelser for å frigjøre pusten

Dott foran bullet pointsavslapnings øvelser

Innledning

Jeg går rett på sak:

Når du stresser, hjelper det at noen sier: «Nå må du slappe av»? Sannsynligvis ikke. De fleste blir mer stresset hvis noen ber dem om å slappe av. Spesielt hvis du ber dem om «å ta noen dype innpust». Først og fremst fordi de da automatisk prøver å ta seg sammen og presse pusten inn. Det virker mot sin hensikt, for det fører bare til at de spenner musklene og i verste fall får panikk fordi de føler at pusten stopper opp. Så mitt råd er: Ikke anstreng deg for å slappe av, og uansett hvordan pusten din går, skal du ikke prøve å puste dypere.

 

I stedet kan du legge merke til hvilke muskler som er stramme akkurat nå. Muskler som du ikke trenger å bruke for å lese denne boken. Ikke prøv å slappe av, bare legg merke til de musklene som er anspente. Det kan være muskler i nakken, skuldrene, rundt munnen eller til og med i setet. Om et øyeblikk skal du stramme disse musklene som allerede er anspente. Du kan stramme alle på en gang eller én og én. Og når du gjør det, kan du puste inn samtidig som du begynner å stramme, og puste ut når du gir slipp på spenningen. Pust inn, stram, pust ut, gi slipp. Gjør dette noen ganger med åpne eller lukkede øyne. Hvis du oppdager at innpusten er anspent, flytter du fokuset ditt over på utpusten. Det vil si at du strammer musklene og deretter fokuserer på en lang utpust samtidig som du gir slipp på spenningen i musklene. Bruk litt lengre tid på utpust og la innpust skje helt av seg selv.

Video om boken Stress mindre – lev mer

Stresser du i hverdagen? Uansett om du opplever lite eller mye stress, så kan det være nyttig å lære noen enkle øvelser som gjør at det blir lettere å ta gode beslutninger, kommunisere bedre, se flere løsninger, oppdage nye muligheter og ta bedre avgjørelser i en travel hverdag.

Stress er ingen sykdom, men mange sykdommer kan komme i kjølevannet av langvarig stress. Derfor er det viktig å vite hva du trenger å gjøre for å stresse mindre og leve mer. For det må jo være det som er målet: og få mer ut av livet liv, å få mer av det livet du vil ha.

Forfatteren, Aseema G. Uglefot, har i mer enn 20 år jobbet med ulike former for stressmestring. I denne boken deler hun sine erfaringer med deg.

Ukategorisert|0 Comments